Çok sağlıklı, çok lezzetli bir makarna tarifi: Kış makarnası
Çok sağlıklı, çok lezzetli bir makarna tarifi: Kış makarnası
Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif; denemelisiniz.

Kış makarnası (4 kişilik)

Malzemeler: 1 adet havuç, 2 adet çarliston biber, 1 küçük parça karnabahar

2 küçük parça brokoli, 2 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı paprika salça, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kekik, 1 tutam maydanoz, yarım paket makarna (tercihen fiyonk makarna)

Hazırlanışı: Sebzeleri bol suda yıkayın. Havuç ve biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Karnabahar ve brokolileri küçük parçalar halinde doğrayın.

Sarımsakları soyup doğrayın. Maydanozları bıçak değdirmeden elinizle küçük parçalar şeklinde kopartın.

Pişirilmesi: Teflon bir tencereye tuz, paprika salçayı ve kekiği ekleyin, tencerenin altını orta ateşte açın. Tencereye hazırladığınız tüm sebzeleri koyun ve çok az kavurun. Makarnayı ekleyin ve malzemelerin üzerine kaynamış su koyun (Malzemeyi gözükmeyecek şekilde kapatacak kadar olmalı).

Ara ara karıştırarak makarnaların suyunu çekmesini ve pişmesini sağlayın.

Piştikten sonra bir çorba kaşığı zeytinyağ ekleyin ve sıcak servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

Tüketilirken tabağa neler konulmalı?

1- Makarnanın yanında et grubundan bir besin bulundurulmalı. Bu, ızgara et, köfte, hindi eti veya tavuk eti olabilir.

2- Menünüzde süt-yoğurt grubundan bir besin bulundurulmalı. 1 kâse yoğurt, 1 büyük bardak ayran veya cacıktan biri tercih edilebilir.

3- Menü, 1 kase salata ile tamamlanmalı.

Böylece 4 ana besin grubunu da bünyesinde içeren bir menü oluşturduk.

Dengeli, sağlıklı ve keyifli olan bu menüyü denemenizi öneririm.

Not: 2 yemek kaşığı makarnanın 1 dilim ekmeğe denk geldiği unutulmadan; miktarı ayarlanarak tüketilmelidir.

Sağlıklı menüler sofranızdan eksik olmasın.

İpek Ağaca Özger- Diyetisyen