gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
Trendy ikram şekli: Verrine
Trendy ikram şekli: Verrine

Son yıllarda verrine’siz kokteyl ve büfelere rastlanmıyor. Artık modasının yavaş yavaş geçmekte olduğunu savunanlar olsa da bu şık, minik bardakların içine kat kat yerleştirilen ve farklı lezzetleri biraraya getiren trendy sunum şekli gerçekten de çok sempatik, üstelik hem göze hem de damağa hitap ediyor. Sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak isterseniz verrine içinde porsiyonluk hazırlayacağınız bu lezzetli tatlıyı mutlaka deneyin. Tarif ‘Atelier des chefs’den.

Fırında pişireceğimiz bademli bisküvinin üstüne Grand Marnier liköründe çevrilmiş clementine dilimlerini ekleyeceğiz ve şampanya emülsiyonuyla süsleyeceğiz. Clementine, mandalina ile portakal arası tadı, ince, parlak ve hafif pürüzlü kabuğu, nefis turuncu rengiyle iştah açıcı bir meyve. Grand Marnier’yi tanımayan yoktur sanırım. 1880 yılından bugüne formülü özenle korunmuş bu Fransız likörü kurutulmuş acı portakal kabuklarının alkole yatırılması ile oluşturulan özel aromalı bir konyak. Emülsiyon ise birbirleriyle karışması ve iç içe geçmesi mümkün olmayan iki sıvıyı birbirine bağlama yöntemi. Teknik isimler ve üç etaplı çalışma gözünüzü korkutmasın, yapımı oldukça basit.

Verrine’de bademli bisküvi, Clementine Compote, şampanya emülsiyonu (6 Kişilik)

Malzeme:

Bisküvi için: 90 gr. toz badem, 90 gr. şeker, 90 gr. yumuşak tereyağ, 3 yumurta

Compote için:18 adet clementine (mandalina da kullanabilirsiniz), 80 gr. şeker, 10 cl. Grand Marnier likörü

Emülsiyon için: 50 cl. şampanya, 5 cl. su, 10 gr. jelatin, 10 cl. süt, 60 gr. şeker

Yapılışı:

Emülsiyon: Bir tencerede şekerle suyu kaynatın, altını söndürün. Jelatini önce soğuk suya koyun, yumuşayınca şurubun içine ekleyin. Şampanya ve sütü ekleyin, kremşanti sifonuna koyup buzdolabında 2 saat soğutun.

Bademli Bisküvi: Fırını 200°C’da ısıtın. Tereyağ, şeker, toz badem ve yumurtaları karıştırın. Minik verrine’leri üçte bir doldurup on dakika fırınlayın.

Clementine compote: Clementine’leri soyun. Sıcak tavaya şekeri koyup karamel yapın, clementine’leri ekleyin, 1 dakika çevirin. Grand Marnier ile déglacer edin. Deglase etmek, tavanın dibine yapışmış olan kalıntıları sıvı döküp kaynatarak çözdür demek. Karamelle likör karışımı içinde meyveleri çevirerek 1 dakika daha pişirip ateşten alın.

Sunuş: Clementine’leri ılık bademli bisküvinin üzerine yerleştirin, sifona gaz kartuşunu takıp karıştırın, oluşan kremayla süsleyin.

 

Facebook'ta Paylaş
Yazar Sibel PİNTO Lezzet Yolculuğu
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 140 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008