gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
Trendy ikram şekli: Verrine

Verrine’de bademli bisküvi, Clementine Compote, şampanya emülsiyonu (6 Kişilik)

Malzeme:

Bisküvi için: 90 gr. toz badem, 90 gr. şeker, 90 gr. yumuşak tereyağ, 3 yumurta

Compote için:18 adet clementine (mandalina da kullanabilirsiniz), 80 gr. şeker, 10 cl. Grand Marnier likörü

Emülsiyon için: 50 cl. şampanya, 5 cl. su, 10 gr. jelatin, 10 cl. süt, 60 gr. şeker

Yapılışı:

Emülsiyon: Bir tencerede şekerle suyu kaynatın, altını söndürün. Jelatini önce soğuk suya koyun, yumuşayınca şurubun içine ekleyin. Şampanya ve sütü ekleyin, kremşanti sifonuna koyup buzdolabında 2 saat soğutun.

Bademli Bisküvi: Fırını 200°C’da ısıtın. Tereyağ, şeker, toz badem ve yumurtaları karıştırın. Minik verrine’leri üçte bir doldurup on dakika fırınlayın.

Clementine compote: Clementine’leri soyun. Sıcak tavaya şekeri koyup karamel yapın, clementine’leri ekleyin, 1 dakika çevirin. Grand Marnier ile déglacer edin. Deglase etmek, tavanın dibine yapışmış olan kalıntıları sıvı döküp kaynatarak çözdür demek. Karamelle likör karışımı içinde meyveleri çevirerek 1 dakika daha pişirip ateşten alın.

Sunuş: Clementine’leri ılık bademli bisküvinin üzerine yerleştirin, sifona gaz kartuşunu takıp karıştırın, oluşan kremayla süsleyin.

Facebook'ta Paylaş
Yazar Sibel PİNTO Lezzet Yolculuğu
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 140 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008