gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
Rumeli Hisarüstü’nde bir yer keşfettim: DOTTO
Rumeli Hisarüstü’nde bir yer keşfettim: DOTTO
Hiçbir şey tesadüf değildir Nispetiye Caddesi’nden, Rumeli Hisarı’na inerken önünden defalarca geçip görmediğim, ama geç de olsa keşfettiğim bir mekân. Ambiansı ve dekorasyonu sanki buraya ait değilmiş gibi. Kapıdan içeriye girdiğimde, samimi ve içten karşılaşıma önyargılarımı değiştirdi. İçerideki kalite ve huzur, açık mutfak ve servis personeli sizi evinizde hissettirecek...

Neden Dotto?

İtalyanca ‘bilgin, bilge’ anlamında ayrıca Trentino bölgesinin en iyi tırmanış dağı. Biz de tecrübe ve hedeflerimizi yansıttığını düşünerek Dotto isminin ve anlamının bize uygun olacağına karar verdik. Çünkü biz sürekli olarak kendimiz geliştirerek, her zaman rakiplerimizden bir adım önde olmayı ve şehrin en iyi İtalyan restaurantı olmayı hedefliyoruz.

Neden yabancı bir şef?

İstanbul’da birçok yabancı mutfağı olan işletme Türk şeflerle çalışıyor. Benim profesyonel bakışıma göre ise hangi ülke mutfağı ile hizmet veriyorsanız o ülkeden de bir şef olmalı. Yurt dışındaki Türk restoranlarında Türk şeflerin çalışması gibi...

Şefinizi tanıyabilir miyiz…

Exetucive Chef Elio Magrograssi, öğrenimini İtalya’daki en prestijli mutfak akademilerinde tamamlamış ve exetucive chef unvanını alana kadar birçok Michelin yıldızlı restaurantta hizmet verdi. Chef Magrograssi dünyaca ünlü zincir bir restaurant markasının New York, Milano, Tel Aviv, İstanbul ve Ankara şubelerinin kurucu şefliğini yaptı; Türkiye’deki en iyi yabancı şef ödülünü aldı.

İtalyan mutfağını seçmenizin sebebi?

Akdeniz kuşağı ülkeleri olarak damak tatlarımızın birbirine benzediğini düşünüyorum. Kullanılan ürünler, pişirme teknikleri ve soslarıyla, hem sağlıklı hem de göze hitap eden bir mutfak olmasından dolayı...

Hizmet anlayışınız nedir?

Dotto’da misafirlerimizin memnuniyeti her zaman öncelikli hedefimiz.

Misafirlerimizin huzurlu ve keyifli bir ortamda vakit geçirmelerini, İtalyan mutfağının modern ve geleneksel lezzetlerini, hızlı servis kalitesi, cazip fiyat alternatifleri, sıcak atmosferi ve modern tasarımı ile seçtiğimiz kaliteli ve neşeli müziklerle süsleyerek dolu dolu yaşatmaya, açık mutfak konseptimizle hijyenik, sağlıklı yemeklerle ailenizi ve küçük misafirlerimizi mutlu edecek süprizlerle, unutulmaz anılarınızın arasına girmek ve büyük bir Dotto ailesi olmak...

Müşteri profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Açılışımızdan bugüne çok kısa bir süre geçmesine rağmen misafir portföyümüz kendiliğinden oluştu, daha çok kulaktan kulağa yayıldı. Birçok ünlü isim ve üst düzey şirket yöneticisi müdavimlerimiz arasında… Kısaca yemeğin lezzetine ve kalitesine önem veren ve bu deneyimi yaşarken, küçük bir servet ödemek istemeyen kişiler tercih ediyor...

En çok tercih edilen yemekleriniz hangileri?

Dotto menüsünü oluştururken, yüzlerce yemek koymak yerine hem geleneksel hem de modern İtalyan mutfağının en seçkin lezzetlerini menümüze koymaya çalıştık. Tabi ki bu çok zor bir süreç oldu, yaklaşık bir ay demolar yapıp bunun kararını verdik. Dotto menüsünün dışında misafirlerimizin daha önce beğenmiş olduğu her şeyi hazırlamaya çalışıyoruz yani menü ile kısıtlı kalmıyoruz. Yemek öncesi başlangıçta verdiğimiz ev yapımı ekmek ve sos en çok beğenilen lezzetler. Pizzalarımız beyaz elmas unu ile elde açılıyor ve taş fırında yapılıyor. Makarnalarımız da İtalya’nın en iyi markasını kullanıyoruz. Chef Elio’nun New York’da ödül almış bal kabağı çorbası ise şimdiden misafirlerimizin en çok tercih ettiği lezzet.

Fiyatlarınız nasıl?

Dotto’yu açacağımız lokasyonun fiyatlarımızda farklılık getireceğini, sabit giderleri ve kiraları düşünerek en cazip fiyatlara en iyi kaliteyi sunabilmek için şehir merkezine en yakın yerlerden biri olan Hisarüstü’nde açtık. Birçok İtalyan restaurantına ve zincir restaurantlara göre yüzde yirmi ile elli arasında ucuz tuttuk. Ayrıca menümüzün dışında yaptığımız haftalık ‘smart menüler’ ile çok daha cazip hale getirdik.

Hangi saatlerde açıksınız? Paket servis yapıyor musunuz?

08.30’dan 23.00’e kadar hizmet veriyoruz, paket servis saatleri ise 11.00’den 23.00’e kadar. Etiler, Ulus, Beşiktaş, İstinye, Bebek, Ortaköy, Tarabya, Levent, Emirgan, Yeniköy gibi semtlere servisimiz bulunuyor.

Farklı organizasyonlar yapıyor musunuz?

Evet. Özellikle doğumgünü kutlamaları ve özel organizasyonlar için çok tercih edilen bir mekân. Yaklaşık yetmiş kişilik kapasitemiz var. Ayrıca çeşitli dönemlerde Chef Elio ile yemek kursları veriyoruz. Hem eğitim hem de çeşitli yarışmalarla katılımcıların vakitlerinin güzel ve kaliteli geçirmesine ev sahipliği yapıyoruz.

DOTTO CAFE

Etiler, Nispetiye Cad. No:69 Rumeli Hisarüstü

Tel: (0212) 263 49 11- 263 85 90

e-mail: info@dottocafe.com

event@dottocafe.com

www.dottocafe.com

www.facebook.com/dottocafebistro

www.twitter.com/dottocafebistro

 

BU BİR İLANDIR

Facebook'ta Paylaş
Yazar Zelda TARABLUS
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 140 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008