gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
AYIN ÇEVRECİ KURUMU/ Slow Food

Slow Food hareketi, 1986 yılında Carlo Petrini’nin öncülüğünde İtalya’nın şarapları, peynirleri ve dana etiyle ünlü Bra kasabasında başladı.  20.yüzyılın hızlı yaşam tarzı ve fast food’a karşı ortaya çıkan Slow Food, yemek masasından başlayarak hayatı aceleye getirmeden keyifle yaşama ilkesini benimsiyor. Beş dakikada hazırlanıp atıştırılacak yemekler yerine, her bölgenin kendine özgü ürünleri ve geleneksel tatlarının değeri ön plana çıkarılıyor. “Herkes için temiz, iyi ve adil gıda” felsefesinden yola çıkan Slow Food’un 153 ülkede 100,000’den fazla üyesi bulunuyor.  Slow Food felsefesinde, yemek keyfi doğayla uyum içinde bir süreç olarak ele alınıyor ve sürdürülebilir tüketim ve çevreye karşı olan sorumluluklarımızla birleştiriliyor. Slow Food’un ülkemizde, başta Fikir Sahibi Damaklar olmak üzere, Samsun’dan Kars’a, Alaçatı’dan Gaziantep’e farklı bölgelerde yerel temsilcilikleri bulunuyor. Slow Food hakkında daha çok bilgi almak ve gönüllü olmak için: www.slowfood.com

Facebook'ta Paylaş
Yazar Talya Enriquez ROMANO talya10@yahoo.com
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 140 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008