gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
Dersimiz: Sefarad Mutfağı
Dersimiz: Sefarad Mutfağı

Barınyurt Catering Başkanı Ceni Franko Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerine,  Sefarad mutfağını,  kültür ve gelenekleri tanıttı. Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Hasan Acalan’ın davetlisi olarak  17 Nisan Cuma günü  okula giden Ceni Franko, eğitim programı dahilinde 25 kadar  öğrenciye  Yahudi gelenekleri, bayramları ve kaşer mutfağın şartları hakkında bilgi aktarımında bulundu. Franko, öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtladı.  Daha sonra öğrencilerle birlikte  “Rulikos de berencena”, “kuçarikas”, “armi de domat”, “karamelli kalavasas”, “ pişkado a la şaka”, pişkada kon avramila”,  “Pesah keki”, “kaşkarikas”  gibi Sefarad mutfağının vazgeçilmez yemeklerini pişirdi. Kaşer etin pişirilmesi hakkında da bilgi verdi.  Yaklaşık altı saat  öğrencilerle birlikte olan Franko, verimli bir tanıtım olduğunu vurguladı.

Ceni Franko  La Casa Catering ekibiyle 6 Mayıs Çarşamba günü Lezzet Festivali’ne  katılarak galada sunum yapacak.

Facebook'ta Paylaş
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 140 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008